Hac İbadetinin Önemi ve Amacı

Başkan Erbaş, hac ibadetinin bir davet olduğunu ve temel amacının insanları hakikatle buluşturmak olduğunu belirtti. Haccın bir arınma ve yenilenme süreci olduğunu vurgulayan Erbaş, "Hac, insanın alemlerin Rabbine yönelerek samimi tövbe, dua ve yakarışlarla ilahi affa mazhar olma, azim ve kararlılıkla kendine, özüne varma yolculuğudur." ifadelerini kullandı.

Hac Organizasyonu ve Hizmetler

Hac ibadetinin meşakkatli olduğunu ifade eden Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak vatandaşların hac ibadetini en güzel şekilde yerine getirmeleri için azami gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Erbaş, "Hac ibadetini bir irşat, bir eğitim sürecine dönüştürmek istiyoruz. Bu amaçla 76 kişilik özel bir irşat ekibimiz, 430 kadın irşat görevlimiz, 378 kafile başkanımız ve 1736 din görevlisi hocamızla irşat faaliyeti yürütüyoruz." dedi. Ayrıca, sağlık alanında hizmet veren 503 kişilik bir sağlık ekibinin de hacılarımıza hizmet verdiğini ekledi.

2024 Hac Organizasyonu

2024 hac organizasyonu kapsamında Türkiye’den gelen hacı adaylarıyla ilgili bilgiler paylaşan Erbaş, "Bu sene 84 bin 942 vatandaşımız hac ibadeti için kutsal topraklara geliyor. Bu sayının yüzde 53’ü kadın, yüzde 47’si erkeklerden oluşmaktadır. Bugün itibariyle hacı adaylarımızın büyük çoğunluğu Mekke ve Medine’ye intikal etmiştir. Bu sene hacca gelen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 60." dedi. Ayrıca, şu ana kadar kutsal topraklarda bulunan 7 vatandaşın vefat ettiğini belirten Erbaş, bu kişilere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi.

Uluslararası hadis yarışmasında ödüller, kazananlara takdim edildi Uluslararası hadis yarışmasında ödüller, kazananlara takdim edildi

İş Birlikleri ve Projeler

Vatandaşların hac ibadetini en güzel şekilde yerine getirmesi için Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile iş birliği içinde olduklarını dile getiren Erbaş, "Mekke Yolu" projesi ile vatandaşların havaalanında bekletilmeden intikallerinin sağlandığını belirtti.

Bu bilgilerle, hac ibadeti için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığı ve hacı adaylarının en iyi şekilde ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için her türlü önlemin alındığı vurgulandı.

Editör: Masume Masume