HABER MERKEZİ - Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci rejimin Gazze Şeridi'ne saldırısı sonucu yaşanan günlük şehit ve yaralı sayısına ilişkin istatistiksel raporu paylaştı.

Buna göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki hastanelere 10 şehit çıkarılan ve 61 yaralı ulaştı. 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal saldırılarının bilançosu 67 bin 183 şehit ve 169 bin 841 yaralıya yükseldi.

18 Mart 2025'ten bugüne kadar olan şehit ve yaralı sayısı ise sırasıyla 13 bin 588 ve 57 bin 800 olarak gerçekleşti.

Diyarbakır’da On Binler “Gazze Direnişi” İçin Tek Yürek Oldu
Diyarbakır’da On Binler “Gazze Direnişi” İçin Tek Yürek Oldu
İçeriği Görüntüle

Geçim mücadelesi verirken saldırıya uğrayanlar

Son 24 saat içinde hastanelere ulaşan yardım kurbanlarının sayısı 11 yaralı olarak kaydedilirken, bu süre içinde herhangi bir can kaybının yaşanmadığı aktarıldı. Böylece hastanelere ulaşan toplam "geçim mücadelesi şehitleri" sayısı 2 bin 613'te kalırken, 19 bin 164'ten fazla kişi yaralandı.

Enkaz ve sokaklar altında kalmış birçok kurban bulunmaya devam ediyor; ancak itfaiye ve ambulans ekipleri şu an onlara ulaşamıyor.