Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar! Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar!

ABD ordusunda 13 yıldır görev yapmış olan Binbaşı Harrison Mann, Orta Doğu istihbarat analisti olarak çalıştığı son görevi sırasında istifasını sosyal medya üzerinden duyurdu. Mann, paylaşımında ABD'nin Gazze'ye yönelik politikasını eleştirerek, işgalci rejime verilen "koşulsuz" desteğin on binlerce masum Filistinlinin ölümüne ve açlığa mahkum edildiğini dile getirdi.

Özellikle işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında sivil kayıpların artması ve insani krizin derinleşmesi üzerine Mann, meslektaşlarının desteğiyle ilgili rahatsızlığını ifade etti. Kendini "alternatif bir evrende yaşıyor gibi hissettiğini" belirten Mann, bu politikanın daha geniş bir savaş riskini artırdığını savundu.

Mann ayrıca, Avrupa kökenli Yahudi bir aileden geldiğini ve etnik temizliğin sorumluluğunu üstlenmeye geldiğinde, özellikle affetmeyen bir ahlaki ortamda büyüdüğünü ifade etti. Bu açıklamalarıyla, Gazze politikasına yönelik eleştirilerini kişisel ve ahlaki bir zemine taşıdı.

Binbaşı Mann'ın istifası, ABD'nin Orta Doğu politikaları ve Filistin-İsrail sorununa yaklaşımıyla ilgili kamuoyunda daha geniş bir tartışmayı tetikleyebilir.

Editör: Masume Masume