Haber Merkezi- Öğretmen atamalarıyla ilgili takvim ve detaylar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalarla ilgiyle takip ediliyor.

Bakan Tekin, Gaziantep ziyareti sırasında öğretmen atamalarıyla ilgili önemli bilgileri paylaştı. Öğretmen Abdullah Damar'ın Bakan Tekin'e yönelik sorusu üzerine yapılan toplantıda atama takvimi, atama sayısı ve mülakatlarla ilgili detaylar ele alındı.

Öğretmen Abdullah Damar, okul ziyareti sırasında Bakan Tekin'e yönelik atama ile ilgili soruları paylaşarak şunları ifade etti:

"Sayın gençler, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e atama takvimi, atama sayısı ve mülakatlarla ilgili sorular sordum. Sayın Bakan özetle şunları ifade etti: Atama takviminin seçimlerden sonra açıklanacağını belirtti. Kontenjanın ihtiyaç ve bütçe çerçevesinde olacağını aktardı. Mülakatın mevzuatta olduğunu ve şu anda mülakat puanına göre atama yapıldığını dile getirdi. Kendisinin ise %50 KPSS puanı +%50 mülakat puanı şeklinde atama yapacağını ifade etti. Yapılacak mülakatın niteliğinin ise bir ders anlatımı şeklinde olacağını belirtti."