Bartın'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Amasra ilçesindeki oy sayımında yaşanan tutarsızlıklar ve geçersiz oyların fazlalığına ilişkin yapılan itiraz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından değerlendirildi. AK Parti ve MHP'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu, ilçede bulunan sandık sonuç tutanaklarının yeniden incelenmesine karar verdi.

İl Seçim Kurulu'nun bu kararıyla birlikte, Amasra'da bulunan sandıklardaki oylar yeniden sayılmaya başlandı. Özellikle geçersiz oyların sayısının fazla olması ve sonuçların tutarsızlığı, yeniden sayım talebini güçlendiren faktörler arasında yer aldı.

CHP'liler, Amasra Adalet Sarayı önünde nöbet tutarak süreci yakından takip ediyor. Bartın Adliyesi'ne gelerek İl Seçim Kurulu kararını bekleyen CHP'li yetkililer, sürecin adil ve şeffaf bir şekilde sonuçlanmasını talep ediyor.

YSK Başkanı Yener'den seçim sonuçlarına itiraza ilişkin açıklama YSK Başkanı Yener'den seçim sonuçlarına itiraza ilişkin açıklama

Milletvekili Aysu Bankoğlu ve Belediye Başkanı Recai Çakır, İl Seçim Kurulu'nun bir an önce kararını açıklamasını ve adil bir şekilde değerlendirilmesini istiyor. Bu sürecin sonunda oy sayım talebinin reddedilmesi bekleniyor.