Örgütlü suçlar kapsamında başlatılan soruşturma, İstanbul'da bir grup sağlık çalışanının, bebek acil hastalarını önceden anlaşmalı oldukları özel hastanelere sevk edip, onların ölümüne sebep olarak para kazanma amacı güttüğü iddialarına dayanıyor. Bu kişiler hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçundan inceleme başlatıldı.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasına ilişkin olarak, şüphelilerin kara para aklama faaliyetleri konusunda yapılan değerlendirmede, MASAK'tan alınan rapor doğrultusunda, "mal varlığı değerlerini aklama" suçuna dair kuvvetli şüpheler tespit edildi. Bunun üzerine, soruşturma kapsamında belirtilen şüpheliler ve şirketlerin taşınmaz, taşınır malları ile hak ve alacaklarına el konulması talep edildi.

13 Hastane ve 3 Şirkete Kayyum Atandı

Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği, "yenidoğan çetesi" davası kapsamında suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan sanıkların mal varlıklarına el konulması kararını verdi. Bu kişiler arasında, örgütün lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı'nın da bulunduğu toplam 14 sanık yer alıyor.

Soruşturma doğrultusunda, 13 hastane ve 3 şirkete kayyum atandı. Kayyum atanan hastaneler arasında, Avcılar Hospital, Özel Doğa Hospital, Silivri Kolan Hastanesi gibi önemli sağlık kuruluşları yer alıyor. Ayrıca, Medisense Sağlık Hizmetleri, GMZ Sağlık Hizmetleri İnşaat ve Turizm Limited Şirketi, Sarıoğlu Turizm Ticaret AŞ gibi şirketlere de kayyum atanarak, şirketlerin yönetimi devralındı.

Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 22'ye Yükseldi Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 22'ye Yükseldi

Duruşma 2 Aralık'a Ertelendi

Yenidoğan Çetesi'nin yöneticileri ve üyelerinin yargılandığı davanın duruşması, 2 Aralık Pazartesi günü yapılacak. O tarihte, tutuksuz sanıkların savunmaları dinlenecek. Dava sürecinin, suç örgütünün faaliyetlerini tam olarak deşifre etmek ve mağdurları korumak adına büyük öneme sahip olduğu ifade ediliyor.

Editör: Ömer Faruk