Görsel Haber - Bakanlık, bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişiklik yapmıştır.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Eğitim Sisteminden Beklenen Yarar Bir Türlü Elde Edilemiyor Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Eğitim Sisteminden Beklenen Yarar Bir Türlü Elde Edilemiyor

Yılbaşından itibaren Almanya'daki camilere yönelik hakaret ve tehdit içeren mektupların arttığı bildirilmiştir. Açıklamada, Dinslaken'deki DİTİB Selimiye Camisi'ne gönderilen ırkçı mektup ve Köln Merkez Camisi'ne 17 adet elektronik posta içerisindeki ırkçı ve tehdit içeren mesajlar vurgulanmıştır. Bu durumun polise bildirildiği ve soruşturma başlatıldığı belirtilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretim süreçlerinde sınıf tekrarı, devamsızlık koşulları, açık öğretime geçiş gibi konularda değişikliklere gitmiştir. Yeni düzenlemelere göre liselerde devamsızlık affı kaldırılmış, sınıf geçme ve açık liselere kayıt süreçleri yeniden düzenlenmiştir. Sınavlarda ortak yazılı sınav uygulamasına geçilmiş, öğrencilere anında geri bildirim vermek için kısa süreli sınavlar yapılmıştır.

Yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim yılı, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında olacak. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

Editör: Ömer Faruk