Yarın gerçekleşecek "Büyük Kudüs Yürüyüşü," işgalci siyonist rejimin 4 aylık Gazze katliamlarını protesto etmek ve Aksa Tufanı'na destek vermek amacıyla düzenleniyor. Dünya Kudüs Haftası kapsamındaki etkinlikler çerçevesinde İstanbul, Adana, Diyarbakır, Van ve Batman'da gerçekleşecek olan yürüyüş, geniş bir katılım beklenerek, işgal altındaki Kudüs ve Gazze'deki siyonist vahşete karşı ses getirmeyi amaçlıyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA, SALAH (Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü) ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde düzenlenecek olan yürüyüşlere, büyük bir katılım bekleniyor. Diyarbakır'da düzenlenecek olan yürüyüşe destek veren parti ve sivil toplum kuruluşları, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yaparak halkı etkinliğe davet edldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki!

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, Dünya Kudüs Haftası'nın önemine vurgu yaparak, yarın Diyarbakır başta olmak üzere bazı illerde düzenlenecek yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu. Kaya, "Dünya Kudüs Haftası, Selahaddin-i Eyyubi'nin Mescid-i Aksa'yı Haçlıların elinden kurtardığı bir haftaya denk gelmektedir. Mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu belirtmek için Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde yürüyüşler tertipleyeceğiz." dedi.

İTTİHADUL ULEMA tarafından yapılan açıklamada, 'Kudüs Haftası' etkinliklerine destek verileceği ve Cuma namazı sonrası basın açıklamalarına katılım sağlanacağı belirtildi. Ayrıca, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere seyda, müderris ve talebelerin destek vereceği ifade edildi.

Yetimler Vakfı, Türkiye genelinde gerçekleşecek olan "Büyük Kudüs Yürüyüşü"ne tüm üye, gönüllü ve hayırseverleri davet ediyor. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, yazılı açıklamasında yarın düzenlenecek yürüyüşle birlikte Kudüs'e sevgi ve desteklerini bir kez daha ifade edeceklerini vurguladı.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ise 4'üncü Uluslararası Kudüs Haftası etkinliklerine güçlü bir destek vereceğini açıkladı. Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Aksa Ümmetin Tufanı' temasıyla gerçekleşecek olan yürüyüşe tüm üyeleri ve halkı davet etti.

Editör: Ömer Faruk