ABD merkezli Global Humanity Foundation (GHF) tarafından sözde "yardım merkezi" olarak kurulan ve Filistinli siviller ile UNRWA tarafından "ölüm tuzağı" olarak nitelenen Refah bölgesinde bir vahşet daha yaşandı.
Bir Filistinli tanık, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Refah’taki yardım merkezine yakın bir bölgede şu anda çok büyük bir katliam yaşanıyor.
İnsanları bir çukura topladılar ve işgal güçlerine ait bir kepçe üzerlerine kum dökerek gömdü.”
Yaralı sayısının net olmadığı saldırıda, canlı canlı gömülen sivillerin sayısı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
Bu vahşetin yankısı henüz sürerken, dün de Gazze’nin kuzeybatısındaki El-Raşid Caddesi boyunca yardım bekleyen sivillere yönelik bir başka saldırı yaşandı. İşgal güçleri, halkın üzerine ateş açtı.
Saldırıda 15 kişi şehit olurken, 100’den fazla sivil de yaralandı. İsrail’in kesintisiz süren ateşi nedeniyle olay yerine ambulanslar giremedi. Yaralılar ve şehitler, sivil halk tarafından el arabalarıyla taşınmak zorunda kaldı.
Uluslararası kamuoyunun sessizliği devam ederken, Gazze’de insani yardımlar artık birer tuzağa, yardım sıraları ise ölüm sırasına dönüşmüş durumda.