Kırsal kalkınma ve köylerin altyapı sorunlarının çözülmesi amacıyla hayata geçirilen KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) kapsamında Yalova’ya 32 milyon 198 bin 300 TL’lik ödenek tahsis edildi. AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’nün yaptığı açıklamaya göre, ödenek 9803 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile resmiyet kazandı.

2005 yılından bu yana İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülen KÖYDES Projesi, ülke genelindeki köylerin içme suyu, yol, kanalizasyon ve benzeri temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Yalova’ya ayrılan bu yeni kaynakla birlikte, il genelindeki köylerin altyapısında önemli iyileştirmeler yapılması planlanıyor.

Yalova’da Elektrik Kesintisi Uyarısı: Hangi Mahallede Ne Zaman Kesinti Olacak?
Yalova’da Elektrik Kesintisi Uyarısı: Hangi Mahallede Ne Zaman Kesinti Olacak?
İçeriği Görüntüle

Başkan Güçlü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yalova’mızın köyleri bu destekle daha yaşanabilir hâle gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilimiz adına en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.