Yalova'nın İsmetpaşa Mahallesi Gazi Abdullah Erbaş Sokak’ta dün öğle saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Boş bir arazide çöplerin bulunduğu alanda başlayan yangını gören vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu.

Olay yerine hızla intikal eden Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kuru otların ve çevredeki ağaçların yangını büyütme riski taşıdığı alanda yoğun bir çalışma başlattı. Alevler, ekiplerin seri ve etkili müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarıyla birlikte yangının tamamen söndürüldüğü bildirildi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmazken, ilgili birimlerin olay yerinde incelemelerini sürdürdüğü aktarıldı.

Yalova Yolu’nda Odun Yüklü Kamyon Takla Attı: 1 Yaralı
Yalova Yolu’nda Odun Yüklü Kamyon Takla Attı: 1 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, özellikle yaz aylarında kuru ot ve çöp yangınlarının ciddi tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı. Benzer olayların yaşanmaması için açık alanlarda ateş yakılmaması ve çöplerin bilinçsizce bırakılmaması gerektiği vurgulandı.