Haber Merkezi- Hastanenin haftalık randevu sayıları ve randevuya gelmeyen vatandaşların istatistikleri her hafta halkla paylaşılıyor. Hastane, sağlık sistemi kapasitesinde herhangi bir sorun olmamasına rağmen, randevu saatlerinde hastaneye gelmeyenler nedeniyle diğer hastalar randevu bulmakta zorlanıyor.

Yalova'ya 22 Dönümlük Kültür Sanat Merkezi Geliyor! Yalova'ya 22 Dönümlük Kültür Sanat Merkezi Geliyor!

Bu durum aynı zamanda Acil Servis Hizmetlerinde yoğunluğa sebep oluyor. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik hizmetlerinin istatistik verilerine göre geçen hafta, 5 günlük süreçte 1309 kişi randevusuna gitmedi.

Hastane, poliklinik hizmetlerinin istatistik verilerine göre, geçen hafta 1309 kişinin randevusunu iptal etmeden hastaneye gelmediğini belirtti.

18-22 Mart tarihleri arasında yapılan poliklinik hizmetlerinin istatistiklerine göre, 5 gün içinde MHRS için ayrılan 10.078 kişilik kapasitenin 9130 kişisi randevu aldı; toplam muayene sayısı ise 24.008 kişi oldu, ancak 1309 kişi randevusuna gelmedi.

5 günlük süreçte en çok randevu alınan bölüm İç Hastalıkları Bölümü oldu, 2211 kişi randevu aldı ve 203 kişi randevusuna gelmedi. Acil Servis Hizmetlerinde ise 5 gün içinde 4256 kişi muayene edildi.