Haber Merkezi- Oda başkanı Şenol Ulutürk, 25 yıldır görev yaptığı oda başkanlığı döneminde, berber, kuaför ve güzellik salonlarındaki işlem ücretlerinin piyasa şartlarına göre belirlendiğini vurguladı.

Yalova’da Geçici Hayvan Bakım Evi İnşaatı Başladı Yalova’da Geçici Hayvan Bakım Evi İnşaatı Başladı

Dükkan kirası, malzeme maliyetleri ve ülke genelindeki fiyat artışları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, oda yönetimi olarak fiyatları belirlediklerini ifade etti.

Belirlenen fiyat tarifeleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin Fiyat Tespit Komisyonu'na iletiliyor ve komisyonun kararıyla son şeklini alıyor.

Başkan Ulutürk, işlem ücretlerinin şehirlere göre farklılık gösterdiğini belirtti. Yalova'daki fiyatların, örneğin Çiftlikköy'dekilere göre farklı olduğunu söyledi ve bu farklılığın dükkan kira maliyetleri gibi etkenlerden kaynaklandığını açıkladı.

Taban fiyat uygulamasının olmadığına dikkat çeken Ulutürk, Türkiye genelinde tavan fiyat olduğunu ve bu tavan fiyatın altında işlem yapılamayacağını belirtti.

Şikayetlerin alınması ve çözümlenmesi için bir süreç takip ettiklerini ve Ticaret Bakanlığı'na taban fiyat uygulanması yönünde önerilerde bulunduklarını ifade etti.

Yalova'da kayıtlı olarak 85 kadın kuaförü, 155 erkek berberi ve 40 güzellik salonu bulunduğunu aktaran Ulutürk, ayrıca kayıtlı olmayan ancak kayıt yaptırmak isteyen işletmelere de kolaylık sağladıklarını söyledi.

Kaçak işletmelerin denetlenmesi için vatandaşların veya diğer esnafların şikayetlerini dikkate aldıklarını belirten Ulutürk, iş yeri açılmasının ardından 15-20 gün içinde kayıt yaptırmayan işletmelerin zabıtaya bildirildiğini ve gerekli yaptırımların uygulandığını açıkladı.

Müşterilerin esnafı şikayet etmeleri durumunda Oda'ya başvurabileceklerini belirten Ulutürk, fiyat farklılıklarının semtlere ve işletmelerin maliyetlerine göre değiştiğini söyledi.

Son olarak, güncel fiyat listesini paylaşan Ulutürk, bazı işlemlerin pazarlığa tabi olduğunu ve şikayetlerin eşit şekilde değerlendirilip çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Editör: Ömer Faruk