Haber Merkezi- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Adaylar, TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) için saat 10.00'dan sonra, YDT (Yabancı Dil Testi) için 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. YKS adaylarının sınava gelirken sınava giriş ve fotoğraflı geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Yalova’daki Sınav Katılımı

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova’da Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 10 bin 336, Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 6 bin 916 ve aynı gün gerçekleşecek son oturum Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 1.080 adayın katılacağını söyledi.

Yalova’daki eğitim ve öğretim kurumlarından bu sınava 3 bin 357 öğrenci katılıyor. Ayrıca, 6 bin 979 öğrenci ise başka illerden gelerek sınava Yalova’da katılacak. Sınavlar il genelindeki 30 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Sınav Oturumları ve Detayları

  • TYT (Temel Yeterlilik Testi): 8 Haziran saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek. Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimlerinden toplam 120 soru yöneltilecek.

  • AYT (Alan Yeterlilik Testi): 9 Haziran saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruluk kitapçık verilecek.

  • YDT (Yabancı Dil Testi): Aynı gün saat 15.45'te başlayacak. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak 120 dakikalık sınavda, adaylara başvuruda bulundukları yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

Akmeşe’den Başarı Dilekleri

Hafta sonunda gerçekleştirilecek olan sınav öncesinde öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Akmeşe, "Söz konusu sınav her ne kadar önemli olsa da, hayatta hiçbir şey siz öğrencilerimizin sağlığından ve psikolojisinden daha önemli değildir.

Yalovalı Bisikletçiler Muğla Yarışında Rüzgar Gibi Esti! Yalovalı Bisikletçiler Muğla Yarışında Rüzgar Gibi Esti!

Başarı ve başarısızlıkların geçici, önemli olanın ülkesine bağlı, ahlaklı bir birey olmanın farkında olan bütün öğrencilerime sınavlarında yürekten başarılar diliyorum. Sınava büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan öğrencilerimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyip yanında olan kıymetli meslektaşlarımın ve değerli velilerimizin de sınav heyecanını can-ı gönülden paylaşıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sağlıklı ve mutlu bir gelecek için her zaman öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hatırlatmak ister, YKS’ye girecek olan tüm öğrencilerimize, gönüllerindeki okulları kazanmaları temennisiyle yürekten başarılar dilerim” dedi.

Editör: Fatma Zehra