Yalova ve Çorlu'da gaz dağıtım hizmetlerini A Doğal Gaz ve Elektrik AŞ, İnegöl'de ise Torunlar Enerji Sanayi ve Tic. AŞ sağlayacak. Toplamda 450 bin aboneye hizmet verecek olan bu şirketler, yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiye doğal gaz dağıtımı gerçekleştirecek.

İzmit'te Midyeci Ahmet Yerine Yeni İki Mekan! İzmit'te Midyeci Ahmet Yerine Yeni İki Mekan!

İhalelerin sonuçlarına göre, 24 Nisan'da Yalova'da dağıtım hizmeti veren ARMAGAZ için en yüksek teklifi 1 milyar 910 milyon lira ile A Doğal Gaz ve Elektrik AŞ verdi. Aynı şekilde, 25 Nisan'daki ÇORDAŞ doğal gaz dağıtım şebekesi ihalesinde en yüksek teklif 1 milyar 480 milyon lira ile yine A Doğal Gaz ve Elektrik AŞ'den geldi. İNGAZ doğal gaz dağıtım şebekesi ihalesi ise 26 Nisan'da gerçekleştirildi ve en yüksek teklifi 1 milyar 400 milyon lira ile Torunlar Enerji Sanayi ve Tic. AŞ verdi.

Toplam ihale bedeli 4 milyar 790 milyon lira olan bu süreçte, KDV tutarı ise 958 milyon lira olarak belirlendi. İhale sonuçları şu an Kurul onayına sunulacak. Kurul tarafından onaylanması halinde, ihaleyi kazanan şirketlere şebekelerin devredilmesi ve yeni lisansların verilmesi süreci başlayacak. Geçen yıl eylül ayında EPDK, tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ'ye borçlarını ödememesi nedeniyle ARMAGAZ, ÇORDAŞ ve İNGAZ'a kayyum atanmıştı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ihale sürecinin şeffaflıkla tamamlandığını ve kazanan şirketlerin en iyi hizmeti sunacağına inandığını belirtti. Ayrıca, tüketicilerin enerji tedarikinde yaşanabilecek risklere karşı EPDK'nın gereken tedbirleri alacağını vurguladı. Yılmaz ayrıca, Kurul tarafından atanan yönetim kurulu üyelerinin görevlerinin yeni lisanslar verilene kadar devam edeceğini açıkladı.