Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, 8-14 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası ve 10 Nisan Polis Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Gürel, mesajında emniyet teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Yurdumuzda iç güven ortamının sağlanmasına yönelik olağanüstü gayretler sergileyen emniyet teşkilatımızın 179. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatımızın dürüstlüğü ve adaleti amaç edinerek bir asrı aşkın süredir devam eden hizmetleri takdire şayandır."

Başkan Gürel, devamında polislerin fedakarca görevlerini yerine getirdiğini vurgulayarak şunları belirtti:

"Polislerimiz bu zor ve onurlu görevi gayet özverili bir şekilde yerine getirmektedirler. Sahip oldukları vatan sevgisiyle gece, gündüz demeden faaliyetlerini yürüten polislerimizin tüm vatandaşlarımız için kıymet ve önemi çok fazladır."

Gürel, mesajının sonunda Polis Teşkilatı'nın huzur ve güvenliğin teminatı olduğunu vurgulayarak tüm polisleri saygıyla anarken, şehit polislerimizi de rahmetle andığını ifade etti ve Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıldönümü ile kahraman polislerin Polis Haftasını kutladı.