Türkiye’nin en bilinen fast-food markalarından biri olan Ekrem Coşkun Döner, konkordato sürecine girdi. Konya merkezli şirket, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talep etti.

Mahkeme, şirkete 3 aylık geçici mühlet verilmesine ve süreci yönetmek üzere bir konkordato komiseri atanmasına karar verdi. Ayrıca, şirket ve ortaklarına ait taşınır ve taşınmaz malların devri yasaklandı.
Bir sonraki duruşmanın 17 Eylül 2025 Çarşamba günü yapılacağı açıklandı.

2013’te Kuruldu, 250'den Fazla Şubeye Ulaştı

Ekrem Coşkun Döner, 2013 yılında Ekrem Coşkun tarafından kuruldu. “Halkın markası halkın yanında” sloganıyla kısa sürede büyüyen zincir, Türkiye genelinde 250’den fazla şubeye ulaştı.

Özellikle uygun fiyatlı menüleriyle geniş kitlelere hitap eden marka, ekonomik krizden etkilenen işletmeler arasında yer aldı. Sektör temsilcileri, gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar ve artan işletme maliyetlerinin zincir restoranları zorladığını belirtiyor.

Sumud Filosu’na Destek: Diyarbakırlı Kadınlar Gazze’nin Yanında
Sumud Filosu’na Destek: Diyarbakırlı Kadınlar Gazze’nin Yanında
İçeriği Görüntüle

Konkordato süreci, borçlarını yapılandırmak ve faaliyetlerini sürdürebilmek isteyen firmaların yasal koruma talep ettiği bir mekanizma olarak biliniyor. Ekrem Coşkun Döner’in bu süreci nasıl yöneteceği ve şubelerde operasyonların nasıl etkileneceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.