Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar! Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar!

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ), Kocaeli'ye alkilasyon tesisi kurmak için önemli bir proje başlattı. Projenin toplam maliyeti 9 milyar 118 milyon 611 bin 600 TL olarak belirlendi. Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlayan projenin halkın katılımı için toplantı tarihi 27 Mayıs olarak belirlendi. Toplantının saati ve yeri ise daha sonra duyurulacak.

Proje kapsamında Alkilasyon Ünitesi kurulacak ve bu üniteye ek olarak 1 adet flare, 1 adet 20 bin ton kapasiteli alkilat depolama tankı ve 1 adet 4 bin 950 metreküp kapasiteli propilen depolama tankı inşa edilecek. Tesisin inşaat çalışmalarının yaklaşık 36 ay süreceği planlanıyor.

Bu dev yatırımın işletme aşamasında, arazi hazırlığı ve inşaat sürecinde bin kişiye istihdam sağlanacak. Projenin işletme aşamasında ise kontrol operatörleri, saha operatörleri, baş operatörler, işletme ve proses mühendisleri dahil olmak üzere toplam 53 personel çalışması planlanıyor.

Editör: Emir Aydın