HABER MERKEZİ – Siyonist işgal rejiminin İran’a başlattığı saldırılar sonrası bölgede tansiyon tırmanırken, gözler Washington’a çevrildi. İki ülke arasında karşılıklı saldırılar devam ederken, ABD’nin doğrudan müdahil olup olmayacağına dair Beyaz Saray’dan kritik bir açıklama geldi.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’a yönelik saldırılara katılıp katılmayacağına dair kararını henüz vermediğini ancak önümüzdeki iki hafta içinde netleşeceğini duyurdu.
Trump: Karar İki Hafta İçinde
Leavitt, müzakerelerin hâlâ ihtimal dâhilinde olduğunu ve bu nedenle Trump’ın süreci uzattığını belirtti. Sözcü ayrıca, “Başkan’ın karar verme süreci devam ediyor. Gerektiğinde bu karar bir saniye kala bile açıklanabilir” dedi.
Açıklamalar, Beyaz Saray’ın masada yalnızca diplomasi değil, saldırı planlarını da tuttuğunu gösteriyor.
Saldırı Planı Onaylandı, Ama Emir Henüz Yok
Kulis bilgilerine göre, Trump saldırı planlarını onayladı, ancak nihai emri vermeyi şimdilik erteledi. ABD’nin, siyonist rejimin İran’ın nükleer altyapısına yönelik saldırılarına katılması güçlü bir ihtimal olarak masada duruyor.
Siyonist bir yetkili, ABD’nin pozisyonuyla ilgili olarak “Katılmaları bekleniyor ama bu konuda zorlanmıyorlar. Kararı kendileri vermek zorundalar” dedi. Aynı yetkili, önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde ABD’nin pozisyonunun netleşebileceğini öne sürdü.
Beyaz Saray’da Kriz Toplantısı
Gelişmeler üzerine Trump, akşam saatlerinde Beyaz Saray’daki Durum Odası’nda ulusal güvenlik ekibiyle olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya Başkan Yardımcısı James David Vance, Savunma Bakanı Pete Hegseth, CIA Başkanı John Ratcliffe ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff katıldı. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bölge Yeni Bir Savaşın Eşiğinde
Trump’ın kararı, yalnızca İran’ı değil tüm bölgeyi etkileyecek nitelikte. Gazze’de çocuklar ve kadınlar can verirken, İsrail'e aralıksız silah desteği veren ABD'nin İran’a saldırı ihtimali, Ortadoğu'yu topyekûn savaşa sürükleyebilir.