Haber Merkezi - Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Gösterge Değerleri Raporu'nu yayımlayarak Türkiye'deki üniversitelerin performansını değerlendirdi. Rapora göre, 2017-2022 yıllarını kapsayan 7 yıllık dönemde Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Bilim ve Üniversitesi, toplamda 38 bin 889 yabancı uyruklu öğrenciyi bünyesine kattı.

Sakarya, yabancı öğrenci sayısında Türkiye genelinde İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti. Sakarya, barındırdığı yabancı öğrenci sayısıyla Ankara ve İzmir'in toplamından daha fazla öğrenciye ev sahipliği yaptı. Bu etkileyici başarı ile Sakarya, üniversiteler arasında yabancı öğrenci çekmede öne çıkan illerden biri haline geldi.

Öğretmene Karşı Şiddetin Cezası Artıyor: Yeni Kanun Teklifi TBMM'ye Sunuldu Öğretmene Karşı Şiddetin Cezası Artıyor: Yeni Kanun Teklifi TBMM'ye Sunuldu

Rapora göre, en fazla yabancı öğrenci çeken diğer iller sırasıyla Bursa (36,996 öğrenci) ve Gaziantep (34,179 öğrenci) oldu. Sakarya'nın bu alandaki başarısı, üniversitelerinin uluslararası alanda çekiciliğini ve tercih edilirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Ömer Faruk