Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının yankıları sürerken, Amerikalı eski piyade Richard McKinney'nin hikayesi, ırkçılık ve İslamofobi tartışmalarına karşı bir duyarlılık örneği olarak öne çıkıyor.

ABD Deniz Piyadeleri'nde uzun yıllar görev yapmış olan McKinney, dönüşünde Müslümanlara karşı beslediği nefretle dolup bir camiyi bombalamayı düşündü. Ancak Indiana'da bir İslam merkezini hedef almak üzereyken İslam'la tanıştı ve sonunda Müslüman oldu. Dahası, saldırı planladığı merkezin başkanı haline geldi.

HÜDA PAR Vekili Demir'den TBMM'ye İsmail Heniyye'yi Davet Çağrısı HÜDA PAR Vekili Demir'den TBMM'ye İsmail Heniyye'yi Davet Çağrısı

McKinney'nin kendi ağzından anlattığına göre, bir camiye saldırı düzenlemek için hazırlık yaparken küçük kızının bir Müslüman çocuğun kıyafetlerini anlatması onun hayatında bir dönüm noktası oldu. Bu olayın ardından mahalledeki İslam merkezine giden McKinney, burada İslam ile ilgili yanlış düşüncelerinden kurtuldu ve iki ay içinde Müslüman oldu.

McKinney şimdi, İslam'a olan inancını ve Müslüman toplumu desteklemeyi sürdürerek, geçmişteki yanlış düşünceleriyle mücadele ediyor. Onun hikayesi, ırkçılığa ve İslamofobiye karşı mücadelede umut verici bir örnektir.

Richard Mckinney Camiyi B 428 2 41

İSLAMOFOBİYE KARŞI DAYANIŞMALIYIZ

Yeni Zelanda'daki cami saldırıları sonrasında Amerikalı eski piyade Richard McKinney'nin birkaç sene önce yaşadığı hikaye alevlenen ırkçılık ve islamofobi tartışmalarına karşı bir duyarlılık örneği teşkil ediyor.

ABD Deniz Piyadeleri bünyesinde Orta Doğu, Somali, Filipinler, Güney Amerika gibi bölgelerde uzun yıllar görev yapan ve ülkesine döndükten sonra içinin "Müslümanlara karşı nefretle" dolduğunu belirten eski asker, bir camiyi bombalamayı planladı. Indiana eyaletinde bir İslam merkezini hedef almaya hazırlanırken İslam diniyle tanışan Mckinney, Müslüman olmaya karar verdi. Ardından da saldırmayı düşündüğü İslam merkezinin başkanı oldu.

İSLAM MERKEZİNE EL YAPIMI BOMBA İLE SALDIRI PLANLARKEN İSLAM İLE TANIŞTI

ABD'de yerel basına konuşan McKinney, nefret dolu düşünceleriyle bir camiye saldırıp çok sayıda Müslüman'ı öldürmek istediğini, bu nedenle evinin yakınındaki Muncie İslam Merkezi'ne saldırı planladığını söyledi.

Cezaevine gitmeyi 'umursamadığını' belirten McKinney, küçük kızının, sınıfına gelen yeni bir Müslüman çocuğun kıyafetlerini anlatması üzerine mahalledeki İslam merkezine giderek Müslümanlarla tanıştığını dile getirdi.

Merkezde iki ayda İslam dininden etkilendiğini belirten McKinney, "Cami'de her gün daha uzun vakit geçirdikçe her şey daha mantıklı görünmeye başladı. Şehadet getirip, Müslüman olmak istedim ve oldum." ifadelerini kullandı.

McKinney, İslam ile ilgili yanlış düşünceleri ve ön yargıları gidermeye çalışarak ABD'deki Müslüman toplumu desteklemeye devam ediyor.

Editör: Ömer Faruk