Yalova Özel Atakent Hastanesi, yıllardır sağlık alanında öncü konumunu sürdürüyor. Bu kez de Kalp Damar Cerrah Ünitesi’nde bir ilke imza atılarak, 46 yaşındaki Mehmet Çete’ye minimal kesi tekniğiyle kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Pazartesi günü kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvuran Mehmet Çete, Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Engin Akgül ve Kardiyoloji Bölümü doktorları Dr. Mehmet Kocaağa, Dr. Fatih Ulusoy ve Dr. Feyza Kurt tarafından yapılan tetkikler sonrası üç damar ameliyatı olması gerektiği tespit edildi.

Pazartesi Geldi, Cuma Taburcu Oldu:
Pazartesi günü ameliyat edilen Mehmet Çete, Doç. Dr. Engin Akgül tarafından kapalı mini invaziv (küçük kesi bypass) tekniğiyle ameliyat edildi. Ameliyatın ardından 4 gün hastanede gözlem altında tutulan Çete, cuma günü taburcu edildi.

Mehmet Çete, "Uzun süredir kalp rahatsızlığı yaşıyordum. Pazartesi günü Yalova Özel Atakent Hastanesi Kalp Damar Cerrah Ünitesine başvurdum. Aynı gün tahlil ve tetkiklerim yapıldı. Ameliyatım kararlaştırıldı. Doç. Dr. Engin Akgül’ün gerçekleştirdiği küçük kesi tekniği ameliyatı sayesinde sağlığıma kavuştum. Ağır hasta olarak geldiğim hastaneden sadece 5 günde yürüyerek çıktım. Yalova Özel Atakent Hastanesi’ne ve doktorlarına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Havadan içme suyu elde edildi Havadan içme suyu elde edildi

Sağlık Alanında Büyük Başarı:
Yalova Özel Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömürcan Akkurt, ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, “Ameliyatta kullanılan mini invaziv tekniği (göğüs kafesi açılmadan) bypass ameliyatı bölgemizde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu teknik, küçük kesiklerle kalbe ulaşarak gerçekleştirilir ve hastaların daha konforlu şekilde yaşamlarını sürdürmesini sağlar. Ameliyat sonrası hastaların kısa sürede sosyal yaşamlarına dönmesi hedefleniyor. Bu başarı, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde gelişen teknolojiler sayesinde mümkün oldu. Kıymetli ekibimize teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: Görsel Haber