Yarıyıl tatilinin sona erdiği bugün, 20 milyon öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Özellikle ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla dolu bir dönem olacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular 26 Şubat'a kadar devam edecek. İki haftalık aranın ardından, öğrenciler 5 Nisan'da başlayacak ara tatilin ardından derslere kaldıkları yerden devam edecekler. 8'inci ve 12'nci sınıflar ise ikinci dönemin sonunda sınav heyecanı yaşayacaklar.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran Pazar günü, YKS ise 8-9 Haziran'da gerçekleşecek. YKS'ye katılacak adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecekler. Sınavın detayları şu şekilde belirlendi: Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Sonuçlar 17 Temmuz'da açıklanacak.

Yeterli olmayan öğretmen merkeze çekilecek! Yeterli olmayan öğretmen merkeze çekilecek!

Ayrıca, yaz tatili 2023-2024 eğitim öğretim yılında 14 Haziran Cuma günü başlayacak ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Editör: Ömer Faruk