Tercih Robotu ve Yüzdelik Dilimler e-Okul'da Yayınlandı Tercih Robotu ve Yüzdelik Dilimler e-Okul'da Yayınlandı

Şu anda öğrencilerin yüzde 27'si 20 günden fazla devamsızlık yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı bu oranı 2028'e kadar yüzde 24,5'e çekmeyi hedefliyor.

Bakanlık, önümüzdeki 4 yıl için belirlenen hedeflere ulaşmak adına devamsızlıkla mücadele önlemleri alacak. Bu kapsamda, rehberlik sistemlerinin geliştirilmesi ve temel eğitimde sınav baskısı oluşturmayacak bir geçiş sistemine geçilmesi gibi adımlar atılacak.

Stratejik plana göre, öğrencilerin devamsızlık oranlarını düşürmek amacıyla geçmiş stratejik plan dönemi incelenerek eksiklikler belirlendi. Buna göre, 2019-2023 yılları arasında tamamlanan faaliyetler değerlendirilerek eğitimdeki zayıf yönler belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024-2028 Stratejik Planı'nda öğrencilerin devamsızlığına özel bir vurgu yapılıyor. Plan, öğrencilerin devamsızlık yapmaları durumunda sene kaybının en aza indirilmesini amaçlıyor. Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine giden her 100 öğrenciden 27'si şu anda 20 günden fazla devamsızlık yaparken, bu oranın 2028'e kadar yüzde 24,5'e düşürülmesi hedefleniyor.

Editör: Ömer Faruk