Haber Merkezi - Moskova'da bulunan Crocus Belediye Binası'ndaki bir konser salonuna düzenlenen silahlı saldırı sonrası en az 137 kişinin hayatını kaybettiği acı olayın ardından, saldırıyla bağlantılı oldukları düşünülen zanlılar gözaltına alındı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan operasyonla ele geçirilen zanlılar, Moskova'daki Basmanny Bölge mahkemesinde yargılandı.

Saldırının failleri arasında olduğu iddia edilen Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev, Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov tutuklanarak cezaevine gönderildi ve 22 Mayıs'taki ilk duruşmaya kadar tutukluluk halleri devam edecek.

Mahkemede tüm sanıklar suçlamaları kabul etti, ancak sorgu sırasında kulağı kesildiği iddia edilen Raçabalizod'un sol kulak kısmının sargı beziyle kapatıldığı gözlemlendi.

Fayzov'un duruşma salonuna sedyeyle getirilmesi ve sanıkların çatışma veya sorgu sırasında ağır yaralandığına dair bilgiler de mahkeme kayıtlarında yer aldı.

Bazı sanıkların Tacikistan uyruklu olması ve Rusça bilmemeleri nedeniyle tercüman kullanıldı.

Saldırı sonrası Ukrayna sınırına yakın bir noktada yakalanan 11 kişilik gruptan oluşan saldırganlar arasında olduğu belirtilen zanlılar, Rus kolluk güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltında bulunan diğer sanıkların sorgularının devam ettiği ve ilerleyen süreçte mahkemeye çıkarılacakları ifade edildi.