Ceza ve Çocuk Eğitimi: Çocuklara ceza vermek çözüm mü? Ceza ve Çocuk Eğitimi: Çocuklara ceza vermek çözüm mü?

Bakan Yusuf Tekin'in talimatıyla, 2023 yılı sonuna kadar devam edecek olan uygulama, öğretmenler ve diğer Millî Eğitim Bakanlığı personeline yüzde 50 oranında indirim sağlayacak.

Öğretmenlerin görevlendirildikleri illerde konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla getirilen yüzde 50 konaklama indirimi uygulaması, öğretmen haricindeki eğitim personelini de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda, 2024 yılı sonuna kadar öğretmenler ve diğer Bakanlık personeli, sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden kahvaltı hariç yüzde 50 indirimden faydalanabilecek.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına yönelik bu uygulamanın, eğitim camiasının emeklerine küçük bir teşekkür mahiyetinde olduğunu belirterek, yeni yılda bu desteği tüm Bakanlık mensuplarına genişletme kararı aldıklarını ifade etti. Bu kararın, eğitim çalışanlarını memnun edeceğine inandığını belirten Bakan Tekin, eğitim ailesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: Ömer Faruk