Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklentisi bulunuyor.

Bu durumda, özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomi ve Yatırım Mesajları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomi ve Yatırım Mesajları

Sarı alarm verilen 14 kent ise şöyle: Adana, Ankara, Antalya, Çankırı, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale.

Kaynak: görsel haber