HABER MERKEZİ - Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudiler, Kubbetü's-Sahra'ya plastik bir torbanın içinde kanlı et sokmaya çalıştı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, sabah saatlerinden itibaren 985 fanatik Yahudi'nin Aksa'ya baskın düzenlediğini açıkladı.
Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa'da hayvan kurban etme ve kurban kanını Harem-i Şerif’e sürme çağrıları yaptı. Yeni kesilmiş hayvan etini plastik torbada Kubbetü's-Sahra'ya sokmaya çalışan 3 kişiye, Aksa'daki vakıf görevlileri ve cemaat tarafından müdahale edildi.
Söz konusu kişiler, İsrail polisi tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Bu sırada baskına katılan diğer fanatik Yahudi grupların "üçüncü tapınak" çağrıları içeren şarkılar söylediği gözlemlendi.
Fanatik Yahudiler daha önce de Hamursuz (Pesah) Bayramı sırasında benzer girişimlerde bulunmuş, Mescid-i Aksa'ya kurban etmek üzere hayvan sokmaya çalışmıştı.
İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım 20. ayına girerken, Kudüs’teki baskınlar da artarak devam ediyor. Netanyahu hükümetindeki aşırı sağcı isimler, Mescid-i Aksa'nın yerine Yahudi tapınağı yapılması gerektiğini açıkça savunuyor. Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Aksa'nın yerine tapınak yapılmasını arzuladığını ve bütçesini karşılamaya hazır olduğunu belirtmişti. Yahudi Gücü'nden Milletvekili Zvi Sukkot da Aksa’da İsrail bayrağı açtığı görüntüleri paylaşarak, “Mescid-i Aksa bizim elimizde.” demişti.