"Marmara'nın İncisi Denilen Yer, Marmara'nın En Kirli Yeri" İlçe sakinlerinden Fügen Onay Ergün, Çınarcık'ın yıllardır süregelen deniz sorununu vurgulayarak, "Marmara’nın İncisi denilen yer, Marmara’nın en kirli yeri bence. Her yıl bu felaketi yaşıyoruz. Bütün kanalizasyonlar denize akıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na defalarca yazdım. Geliyorlar, sudan numuneler alıyorlar, suyun korkunç derecede kirli olduğunu bildiriyorlar. Ancak burada bir önlem alınmıyor. Çocuklar ve hayvanlar denize giriyor ve koku var. Bu ciddi bir sorun. Marmara’nın ortasında bu sorun büyük" dedi.

"Hangi Devirde Denize Akan Lağım Görülmüş" Ergün, sorunun Çınarcık’ın her yerinde olduğunu belirterek, "Denizin sorunu bu pislik. Hangi devirde denize akan lağım görülmüş? Aynı şekilde evimizin içine de akıyor. Apartmanımızın içinde bir rögar var. Yağmur yağınca apartmanımız pislik içinde kalıyor. Çınarcık’ın her tarafında bu sorun var. Lağımlar ciddi bir şekilde denize akıyor" ifadesini kullandı.

Yalovaspor Başkanı Ali Yavru, Güçlü’yü Ziyaret Etti Yalovaspor Başkanı Ali Yavru, Güçlü’yü Ziyaret Etti

"Gereğinin Yapılmasını Arzu Ediyorum" Mustafa Girice, durumu CİMER ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na bildirdiklerini söyledi. Belediyenin sorunu çözmediğini belirten Girice, "Belediyeye dilekçe verdiğimizde, bu sorun bizi aşıyor, bütçemiz yok diyorlar ve lağımı sürekli denize akıtıyorlar. Dışardan gelen insanlar burada denize giriyor. Devlet hastanesinde aciller virüsten dolayı dolu. Mikrop kapıyorlar. Gereğinin yapılmasını arzu ediyorum" dedi.

Altyapı Sorununa Dikkat Çekiliyor İlçe sakinlerinden Selda Caner, Çınarcık’a belli bir nüfus geldikten sonra altyapının bu yükü kaldıramadığını ifade etti. 20 yıldır amatör balıkçılık yapan Saadetin Evgilli ise, "Sabah geliyorum mikrop içinde, akşam çıkıyorum tekrar mikrop içinde. Buradan tuttuğum balıkları çevreme nasıl yedireceğim? Buna çözüm bulsunlar en yakın zamanda. Birçok yere başvurduk. İlgileneceğiz, yapacağız derken durum daha da kötü oldu" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Görsel Haber