Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yaptığı dikkat çekici açıklamada popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kişisel cihazlarından sildiğini duyurdu. Maduro, bu kararının arkasındaki sebebin, uygulamanın askeri amaçlarla kötüye kullanılması olduğunu ifade etti.

Başkent Karakas’ta katıldığı bir toplantıda konuşan Maduro, “Ben WhatsApp’ı hayatımdan çıkardım. Çünkü WhatsApp, Filistin halkına yönelik saldırılarda bir araç haline geldi. İnsanları öldürmek için konum belirlemek amacıyla kullanılıyor” dedi.

Maduro, İsrail’in Gazze ve İran’daki bazı saldırılarında da bu yöntemi kullandığını iddia ederek, “Bu çok tehlikeli. Füze saldırıları WhatsApp üzerinden belirlenen konumlara yöneltiliyor. İnsanların uygulamayı güvenli sanması yanıltıcı. Herkes bu uygulamayı telefonundan silmeli.” ifadelerini kullandı.

Venezuela liderinin bu çıkışı, sosyal medyada hem destek hem de eleştiriyle karşılandı. Maduro’nun iddialarına ilişkin şu ana kadar Meta (WhatsApp'ın sahibi) veya İsrail tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Bu açıklama, dijital teknolojilerin savaş ve güvenlik alanlarında nasıl kullanılabileceği konusunda uluslararası kamuoyunun yeniden dikkatini çekti.