Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Refah'taki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) kampını bombalaması karşısında "öfke duyduğunu" ifade etti. Macron, saldırıların derhal durması gerektiğini vurgulayarak, Refah'ta Filistinli siviller için güvenli bir bölge bulunmadığına dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama!

Macron, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, tarafları acilen ateşkese çağırdı. Fransa Cumhurbaşkanı, sivillerin korunmasının ve insani yardımın kesintisiz ulaşmasının önemine işaret ederek, bölgedeki şiddetin sona erdirilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Macron'un bu açıklaması, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına karşı uluslararası tepki ve endişelerin arttığı bir dönemde geldi. Fransa Cumhurbaşkanı, barışın ve istikrarın sağlanması için diplomatik çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

Editör: Masume Masume