Kuveyt İçişleri Bakanlığı’na bağlı Elektronik Hizmetler Yönetimi Müdür Yardımcısı Albay Abdulaziz Al-Kandari, ülkenin kapılarının tüm dünya vatandaşlarına açık olduğunu, ancak “işgalci” olarak tanımladıkları İsrail vatandaşlarının istisna olduğunu açıkladı.

Kuveyt Hükümet İletişim Merkezi’nde yapılan sunumda konuşan Al-Kandari, “Kuveyt, tüm ulusların vatandaşlarını kabul etmektedir; sadece ‘işgalci’ olarak adlandırdığımız İsrail vatandaşları istisnadır” ifadelerini kullandı. Bu uygulamanın, İsrail ile savaş halinde olunduğunu belirten emirnamelere dayandığını vurguladı.

Trump, Washington'daki suçları bastırmak için Ulusal Muhafızları görevlendirdi
Trump, Washington'daki suçları bastırmak için Ulusal Muhafızları görevlendirdi
İçeriği Görüntüle

Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyeleri arasında Kuveyt ve Suudi Arabistan, İsrail ile hiçbir resmi ilişki kurmayan iki ülke olarak dikkat çekiyor. Buna karşılık, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn diplomatik, ekonomik ve kültürel ilişkiler geliştirirken, Katar ve Umman sınırlı düzeyde koordinasyon kanallarını sürdürüyor.

Kuveyt’in bu kararlı duruşu, hem bölgedeki siyasi dengeleri hem de uluslararası toplumun dikkatini yeniden bu ülkenin İsrail karşısındaki net tavrına çekti.