Haber Merkezi - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklara yönelik yasal düzenlemelerin hazırlıklarının sona erdiğini duyurdu.

Şimşek, özellikle pandemi sürecinde artan kripto varlık işlemleri ve fiyat dalgalanmalarıyla birlikte yaşanan risklerin azaltılması amacıyla bu adımın atıldığını belirtti.

Merkez Bankası ve MASAK'ın bu alanda yaptığı düzenlemelerin yanı sıra, SPK tarafından da kripto varlık alım-satım platformlarına lisans verilmesi ve faaliyet şartlarının belirlenmesi gibi adımların atılacağını ifade etti.

Edirne'nin İlçelerinde Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi! Edirne'nin İlçelerinde Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi!

Uluslararası düzeyde de benzer çalışmaların yapıldığını ve Türkiye'nin bu konuda gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Şimşek, kripto varlık tanımlarından, lisanslama süreçlerine kadar geniş kapsamlı düzenlemelerin yapılacağını aktardı.

Özellikle kripto varlık ihracı ve işlem platformlarının düzenlenmesi konusunda çeşitli hususların ele alındığı taslağın, kripto varlık ekosisteminin güvenliğini sağlayacak ve sektörün gelişimini destekleyecek bir yapıda olacağı belirtildi.

Şimşek, düzenlemenin ayrıca FATF kriterlerine uyum sağlamada önemli bir rol oynayacağını ve ülkenin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.