Yemen'de kolera salgını yeniden patlak verdi. 2024'ün başından bu yana 30 binden fazla vaka tespit edildi ve 160 kişi hayatını kaybetti.

Kolera salgını, Yemen'in geniş bölgelerinde birçok kişiyi etkiliyor. Halk Sağlığı ve Nüfus Bakanlığı yetkilisi Tayser es-Samîi ve El Cumhuriye Devlet Hastanesi'nin acil durum sorumlusu Dr. Hüsam İbrahim, salgınla ilgili bilgiler verdi.

Salgın, Yemen'in çeşitli vilayetlerinde, özellikle Taiz gibi yoğun nüfuslu bölgelerde yayılıyor.

Kolera salgını, 2016 yılından bu yana aralıklarla görülüyor, ancak 2024'ün başından itibaren vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandı.

 İç savaşın etkisiyle yetersiz sağlık hizmetleri, temiz su ve hijyen koşullarının eksikliği salgının yayılmasına neden oluyor.

Yemen'deki sağlık sektörü, savaşın yansımaları nedeniyle büyük ölçüde bozulmuş durumda. Tıbbi ekipman ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor, bu da hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne göre, şüpheli kolera vakaları günde bine ulaşıyor ve Eylül ayına kadar 255 bine yükselmesi bekleniyor.

Fransız Vekiller Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını "Utanç Verici" Olarak Nitelendirdi Fransız Vekiller Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını "Utanç Verici" Olarak Nitelendirdi

Dr. Hüsam İbrahim, El Cumhuriye Devlet Hastanesi'ne gelen kolera vakalarının arttığını ve hastaların çoğunun Taiz'e komşu bölgelerden geldiğini belirtti. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Güvenlik Konseyi'ne yaptığı açıklamada her gün yüzlerce yeni vaka bildirildiğini söyledi.

Bu kritik dönemde, uluslararası yardımların artırılması ve Yemen'in sağlık altyapısının iyileştirilmesi gerekliliği bir kez daha vurgulanıyor.

Kaynak: Görsel Haber