Haber Merkezi- Yapılan yazılı açıklamada, kentin doğusundaki George Caddesi'nde İsrail askerlerinin konuşlandığı bir evin patlayıcılarla hedef alındığı ve bu saldırıda askerler arasında ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Ayrıca, Refah'ın doğusundaki Selam Mahallesi'nde İsrail askerlerini taşıyan bir aracın "Yasin-105" roketleriyle imha edildiği kaydedildi.

Trump: "3. Dünya Savaşı Çok Yakın" Trump: "3. Dünya Savaşı Çok Yakın"

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmaların yanı sıra, İsrail'in güneyindeki Askalan kentinin de bir dizi roketle hedef alındığını belirtti.

7 Ekim 2023'te Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenledi.

Bu saldırılarda İsrail'e ait olduğu iddia edilen binlerce kişi öldü ve yaralandı.

24 Kasım 2023'te çatışmalara verilen 4 günlük "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi hala alıkoyuyor ve hapsetmeye devam ediyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 498 Filistinli hayatını kaybetti.

Editör: Fatma Zehra