Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama!

Beşiktaş ilçesindeki bir gece kulübünde, kaçak tadilat esnasında meydana gelen yangın felaketi, İstanbul'u yasa boğdu. Gayrettepe Caddesi üzerinde yer alan 16 katlı binanın alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde, tadilat sırasında sahnede meydana gelen patlama sonucunda yangın başladı. Patlamanın ardından hızla büyüyen yangın, kulübü ve binayı dumanla kaplarken, içeride mahsur kalan işçiler ve ziyaretçiler kurtarılamadı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, büyük çaba sarf etse de 29 kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan trajedinin ardından ortaya çıkan detaylara göre, gece kulübüne 1987 yılında verilen ruhsatın 2018'de yenilendiği belirlendi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yangında mahsur kalanların çoğunluğunun tadilat için çalışan işçiler olduğu ortaya çıktı. Ses yalıtım malzemelerinin değiştirilmesi sırasında çıkan yangının, işçilerin bodrum katta mahsur kalmasına neden olduğu tahmin ediliyor. Binada acil çıkış kapısının bulunmaması da olayın boyutunu derinleştirirken, yetkililer olası bir kundaklama şüphesini de araştırıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınla ilgili olarak İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan bilgi aldı. İstanbul Valisi Davut Gül ise yaptığı açıklamada, binanın altındaki diskotek mekanında tadilat yapıldığını belirtti ve yaşanan trajedinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 3 Başmüfettiş ve 2 İş Müfettişi görevlendirdiğini bildirdi.

Editör: Ömer Faruk