Haber Merkezi- Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde ortak basın toplantısı düzenleyen esir yakınları, Biden'ın açıklamasının ilk kez gerçek bir umut sunduğunu ifade etti.

Bir esir yakını, "Biden'ın konuşması bize ilk kez çocuklarımızı geri getirme konusunda gerçek bir umut sunuyor, ancak Netanyahu bu anlaşmayı da baltalayabilir" dedi.

Başka bir esir yakını ise Netanyahu'ya tüm engelleri kaldırması ve Biden'ın önerisine destek verme çağrısında bulundu.

Basın toplantısında konuşan bir diğer esir yakını da, "Netanyahu'ya şantaj yapan, anlaşmayı tehdit eden bir azınlık var. Biz de anlaşmayı desteklemeli ve alanı fanatiklere bırakmamalıyız" şeklinde konuştu.

Esirlerin aileleri, tüm İsraillileri sokaklara çıkmaya ve derhal esir takası anlaşmasına varılması talebiyle gösterilere katılmaya çağırdı. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Gazze'deki İsrailli Esirlerin Aileleri Forumu, Parlamento üyelerine "Biden'ın açıkladığı ateşkes önerisine evet demeleri" çağrısında bulundu.

Trump: "3. Dünya Savaşı Çok Yakın" Trump: "3. Dünya Savaşı Çok Yakın"

Aileler, Knesset üyelerine esirlerin serbest bırakılması fırsatını kaçırmamaları gerektiğini belirterek, ülke çapında yapılması beklenen gösterilerde Knesset üyelerinden ve Netanyahu hükümetindeki bakanlardan anlaşmayı onaylamalarını talep edeceklerini aktardı.

Biden, dün Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada, İsrail'in üç aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti. İlk aşamada, 6 haftalık ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmesi ve tarafların ellerindeki rehinelerin bir bölümünü serbest bırakması öngörülüyor.

İkinci aşamada, kalan tüm canlı rehinelerin serbest bırakılacağı ve İsrail'in Gazze'den tamamen çekileceği ifade ediliyor. Ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda, üçüncü aşamada Gazze'nin yeniden inşa süreci gündeme gelecek ve tarafların ellerinde kalan ölü rehineler teslim edilecek.

Editör: Fatma Zehra