Denizlerde Gerilim Hat Safhada! Ensarullah, İşgalciye Giden 3 Gemiyi Daha Vurdu Denizlerde Gerilim Hat Safhada! Ensarullah, İşgalciye Giden 3 Gemiyi Daha Vurdu

Haber Merkezi- İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan habere göre, Savaş Kabinesi dün yaklaşık 5 saat süren bir toplantı düzenledi. Toplantıda, müzakere heyetine Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve İsrailli esirlerin geri dönüşü için görüşmeleri sürdürmesi talimatı verildi.

Ayrıntıları açıklanmayan ve kabine üyelerinin fikir birliğiyle alındığı ifade edilen karar, Hamas ile anlaşmazlık noktalarında uzlaşma talimatı ve İsrail'in birçok konudaki ısrarını da içeriyor.

Hamas Ateşkes Önerisine Onay Vermişti

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkese ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

Hamas'ın, Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından, İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş ve 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Editör: Fatma Zehra