Haber Merkezi- Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nin yaptığı açıklamada, İsrail'in uzun süredir sürdürdüğü saldırılarda 100'den fazla bilim insanı, akademisyen, profesör ve araştırmacının hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırılar sırasında eğitim ve bilim alanındaki kurumlar büyük zarar gördü. Üniversiteler de dahil olmak üzere 103'ten fazla eğitim merkezi tamamen yok edilirken, 311 eğitim kurumu da kısmen zarar gördü.

İsrail'in bilim adamlarını hedef almasının yanı sıra, ABD yönetiminin saldırılara destek verdiği de ifade edildi. Bu tür saldırıların insanlık suçu olduğu ve sorumlularının İsrail ve ABD olduğu vurgulandı.

Fransız Vekiller Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını "Utanç Verici" Olarak Nitelendirdi Fransız Vekiller Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını "Utanç Verici" Olarak Nitelendirdi

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucu 7 Ekim'den bu yana Gazze'de binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını bildirdi.

Saldırılar sırasında en az 15 bin 103 çocuk ve 9 bin 849 kadın öldü, 79 bin 205 kişi de yaralandı. Bu saldırılar, sadece Filistin toplumunu değil, aynı zamanda uluslararası camiayı da endişelendiriyor.

Editör: Fatma Zehra