Faruk Dinç: Madde Üzerine Kurulu Eğitim Sistemi Madde Bağımlısı Bir Nesil Yetiştiriyor Faruk Dinç: Madde Üzerine Kurulu Eğitim Sistemi Madde Bağımlısı Bir Nesil Yetiştiriyor

Haber Merkezi- Cameron, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Aşırılık yanlılarının Gazze'ye yönelik insani yardım konvoylarına yönelik saldırıları dehşet verici" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Gazze'deki halkın kıtlık riski altında olduğunu ve çaresizce gıda tedarikine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Cameron, "İsrail, saldırganlardan hesap sormalı ve yardımların girişine izin vermek için daha fazlasını yapmalıdır. Endişelerimi İsrail hükümetine ileteceğim" ifadelerini kullandı.

Gazze'ye insani yardım taşıyan konvoylar, sık sık İsrailli aşırılıkçıların ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hedefi olmaktadır.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin, aylardır süren İsrail bombardımanının yanı sıra açlıkla da mücadele eden Gazze Şeridi'ne giden yardım tırlarını durdurarak malzemeleri yola döktüğü bildirilmişti.

Birleşmiş Milletler de işgal altındaki yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin yardım tırlarına yönelik saldırısının "dehşet verici" olduğunu kaydetmişti.

Editör: Fatma Zehra