İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ocak ve Mart dönemi için İBB çalışanlarının maaşlarına %10'luk iyileştirme ve taban ücret uygulaması yapıldığını duyurdu. İmamoğlu, çalışanlara yapılan bu zamla birlikte, Ocak ayında artışlı personelin 6 aylık zam oranının yüzde 51 ile yüzde 69 arasında değiştiğini ifade etti.

Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar! Başbakan Scholz’dan İsrail’e Silah Tedariki ve Orta Doğu Barışı Hakkında Açıklamalar!

Ayrıca, İBB'nin 5 yıllık hizmet dönemini kutlamak adına, çalışanlara özel olarak 2024 Şubat ayında 1 maaş ikramiye verileceğini müjdeleyen İmamoğlu, bu adımın çalışanlar arasında memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Bu gelişme, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yakın zamanda yaptığı yüzde 70 zam açıklamasının ardından gelmiş, belediye çalışanları arasında olumlu bir tepki almıştı. İBB'nin bu adımı, belediyede çalışanların maaşlarına yönelik yapılan iyileştirmelerin artarak devam edeceği sinyalini veriyor.

Editör: Ömer Faruk