Oy verme işlemini tamamladıktan sonra yapılan açıklamada, Yapıcıoğlu, "Malum biraz gergin bir seçim süreci geçirdik. Özellikle kullanılan dilin sertliği üzerinde çok şikayetlerde bulunduk. Neticede sandıktan ne çıkarsa çıksın, herkesin bunu olgunlukla karşılaması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Başakşehir'deki Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, şunları vurguladı:

"Bu seçimin memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah seçim süreci kazasız belasız sonuçlanır. Vatandaşlarımızın iradesi, milletimizin iradesi sağlıklı bir şekilde sandığa yansır ve sandıktan çıktığı gibi sonuçlar ortaya çıkar. Bu temenniyle seçim sürecini takip ettik ve sandıkta oy kullanarak katkıda bulunduk."

Yapıcıoğlu, sürecin biraz gergin geçtiğini ve özellikle kullanılan dilin sertliği konusunda şikayetlerin olduğunu belirtti. Ancak bu sert üslubun genel olarak seçmene yansımadığını ve bundan dolayı şükran duyduklarını ifade etti. Ayrıca, seçim sonuçlarının herkes tarafından olgunlukla karşılanması gerektiğinin altını çizdi.

Sonuçların ülkenin huzuruna, refahına ve birliğine katkı sağlayacak şekilde çıkmasını temenni eden Yapıcıoğlu, bu sürecin tam bağımsızlık yolunda en hayırlı sonucu getireceğine inandıklarını sözlerine ekledi.