Bakan Işıkhan: Tip 1 Diyabetli Çocuklar İçin 610 Milyon Liralık Destek
Bakan Işıkhan: Tip 1 Diyabetli Çocuklar İçin 610 Milyon Liralık Destek
İçeriği Görüntüle

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, işgalci İsrail’in Özgürlük Filosuna müdahalesi ve Yeni Yol Partisi milletvekillerinin kaçırılması nedeniyle düzenlenen özel oturumda konuştu. Yapıcıoğlu, partisinin Meclis’e sunduğu, soykırıma iştirak eden çifte vatandaşların yargılanmasına ilişkin kanun teklifine dikkat çekerek “Fiilî adımlar atılması için daha ne olmasını bekliyoruz?” diye sordu.

Yapıcıoğlu, Sumud Filosuna yapılan saldırıyı hatırlatarak uluslararası sularda sivil aktivistlerin zorla alıkonulmasının insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu vurguladı. Aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu yüzlerce aktivistin alıkonulmasının vicdana vurulmuş bir darbe olduğunu belirtti ve uluslararası sistemin sessizliğinin Gazze halkını korumada olduğu gibi vicdan sahibi insanlara sahip çıkmada da aciz kaldığını ifade etti.

Konuşmasında, Özgürlük Filosuna yönelik yeni saldırıyı da kınayan Yapıcıoğlu, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu kişilere selam gönderdi. Filoların Gazze’deki ablukanın çöküşe başladığını ilan ettiğini söyleyen Yapıcıoğlu, uluslararası toplumdan kaçırılan aktivistlerin derhâl serbest bırakılması ve ülkelerin vatandaşlarını koruma kararlılığını göstermesi çağrısında bulundu.

Yapıcıoğlu, partilerinin sunduğu kanun teklifinin son gelişmelerle daha iyi anlaşıldığını umduğunu belirterek teklifin yasalaşmasının milletin vicdanının ve mazlum halklarla dayanışmanın açık bir göstergesi olacağını söyledi. Konuşmasını “Ateşin bize dokunmasını mı bekleyeceğiz?” sözleriyle sürdüren Yapıcıoğlu, fiilî adımlar atılmasının ve gerektiğinde bedelin göze alınmasının önemine vurgu yaptı.