İsrail’in ağır saldırıları ve abluka uygulaması nedeniyle insani yardım girişlerinin neredeyse tamamen engellendiği Gazze’ye yardım ulaştırmak, büyük bir lojistik başarı gerektiriyor. Bu zorlu koşullar altında, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği ve IHO EBRAR gibi insani yardım kuruluşlarının iş birliğiyle anlamlı bir yardım operasyonu gerçekleştirildi.
Hayırseverlerin bağışladığı kurbanlıklar Hindistan’da İslami usullere uygun şekilde kesildi. Daha sonra hijyenik koşullarda konserve haline getirilen etler, Mısır’a nakledildi ve buradan abluka altındaki Gazze’de en mağdur bölgelere ulaştırıldı. Bu süreç, Gazze’ye yönelik ablukanın ve İsrail’in saldırılarının yarattığı zorluklara rağmen başarıyla tamamlandı.
Gazze’deki yıkım ve insani kriz derinleşmeye devam ediyor. İsrail’in saldırılarında 54 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 126 binden fazla kişi yaralandı. Milyonlarca insan temiz su, elektrik, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlara erişemiyor. Bu ortamda gönderilen her yardım, sadece bir gıda desteği olmanın ötesinde, moral ve umut kaynağı oluyor.
Yardım kuruluşlarının yetkilileri, Gazze’ye ulaştırılan konservelerin bölge halkı için “bayram sofrasında bir tebessüm” anlamına geldiğini ifade etti. Ablukanın ne kadar ağır olursa olsun, hayırseverlerin desteğiyle Gazze halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladılar.
Bu organizasyon, gönüllülerin, hayırseverlerin ve yardım kuruluşlarının iş birliğiyle imkânsız gibi görünen koşullarda bile umut ve dayanışmanın var olabileceğini bir kez daha ortaya koydu.