Gazze Şeridi’nde iki yılı aşkın süredir devam eden İsrail saldırılarının ardından, enkaz altındaki siyonist askerlerin cesetlerini arama çalışmaları sürüyor. Bölgede yaşanan büyük yıkım, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını ciddi şekilde zorlaştırıyor.

Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasının ilk aşaması kapsamında, şimdiye kadar 20 canlı esir ve 10 ceset İsrail tarafına teslim edildi. Ancak Gazze’nin birçok bölgesinde, yıkıntıların altında hâlâ bulunamayan siyonist cesetlerin olduğu tahmin ediliyor.

Özellikle Han Yunus kentinde, buldozerler ve sınırlı sayıdaki kurtarma ekipleri, yıkılan binaların molozları arasında arama çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki ağır hasar ve iş makinesi eksikliği, enkaz kaldırma işlemlerini büyük ölçüde yavaşlatıyor.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 15 Ekim’de yaptığı açıklamada, “Ulaşabildiğimiz tüm canlı esirleri ve cesetleri teslim ettik” ifadelerini kullanmış, kalan cesetlerin çıkarılmasının özel ekipman ve uzun süre gerektirdiğini vurgulamıştı.

Mısır açılacağını duyurdu: Netanyahu Refah Kapısı’nı tamamen kapattı!
Mısır açılacağını duyurdu: Netanyahu Refah Kapısı’nı tamamen kapattı!
İçeriği Görüntüle

Gazze’deki bu zorlu çalışmalar, savaşın bıraktığı derin yıkımın ve insani krizlerin boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor.