Gazze Şeridi, 7 aydır süren acı dolu günlerine rağmen halkının tevekkül ve inancıyla ayakta duruyor. Direnişin temel taşlarından biri olan çocuklar, küçük yaştan itibaren aldıkları İslami eğitimle ve sağlam inançlarıyla motive oluyorlar. İşgal altındaki Gazze'de, evleri yıkıntılar arasında kalan çocuklar bile çadırlarda Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyorlar.
İşgal ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları 197 günü aşarken, çocuklar da saldırılardan korunmak için çadırlara sığınıyorlar. Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi çevresinde yerinden edilmiş Filistinli çocuklar, çadırlarda Kur'an eğitimi alıyorlar. İsrail'in okulları hedef almasıyla eğitim haklarını kaybeden çocuklar, çadırlarda Kur'an eğitimiyle zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyorlar.
Filistinliler, direnişi sürdürecek olanların bugünün çocukları olduğunun bilincinde ve en zor şartlarda bile Kur'an eğitiminin devam etmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurguluyorlar.
Ayrıca, Gazze'de hafızlık icazet merasimleri düzenlenmeye devam ediyor. 2023 Eylül'ünde "Safwat Al-Hoffaz 2" projesi kapsamında bin 442 hafız için bir tören düzenlendi. Gazze Şeridi'nde binlerce kişinin Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek için çaba sarf ettiği ve ailelere çocuklarını Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeleri için destek çağrısı yapıldığı belirtildi.
Gazze'de camilerin kapatılmasıyla birlikte hafızlık eğitimini online platformlara taşıyan Filistinli Kur'an hocaları, çocuklara evlerinde ve internet üzerinden hafızlık yapma imkanı sunuyorlar. Bu çabalar, İslam'ı öğretmenin önemini vurgularken, salgın öncesi ve sonrası hafızlık eğitimine olan bağlılığı gösteriyor.
Sağlık sektöründe çalışanların gösterdiği fedakarlık da dikkat çekiyor. İşgal altındaki Gazze'deki İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan 220'den fazla doktor adayının hafız olması, Gazze halkının geleceğinin umut vaat ettiğini gösteriyor.