Gazze Şeridi'nde, işgalin neden olduğu abluka ve saldırılar sonucunda yaşanan insani kriz giderek derinleşiyor. Bu çerçevede, Deyr el-Balah'ta yaşayan 13 yaşındaki Abdulkadir El-Sarhi adlı bir çocuğun, açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Bu trajik olay, bölgedeki insanlık dramının boyutlarını bir kez daha ortaya koydu.

Filistin medyasının sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi. Ancak bu sayının, sadece hastanelere ulaşan vakaları yansıttığı ve birçok kişinin sessizce, yardım almadan hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Sert Tepki: "Yüzleri Kızarmıyor, Adalet Yok" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Sert Tepki: "Yüzleri Kızarmıyor, Adalet Yok"

Gazze'deki insani durumun kötüleşmesine rağmen, işgalin Refah sınır kapısını kapatması, bölgedeki yardım malzemelerinin ulaşmasını engelliyor. Bu durum, bölgedeki insanların yaşamını daha da zorlaştırıyor ve uluslararası toplumun daha fazla çaba sarf etmesini gerektiriyor. Gazze'deki acı gerçeğin sona ermesi için uluslararası yardım ve dayanışma önem arz ediyor.

Kaynak: Görsel Haber