İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardımanı, 7 Ekim 2023’ten bu yana devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı son açıklamaya göre, sadece son 24 saat içinde 32 kişi daha şehit oldu, 119 kişi ise yaralandı. Şehitlerin 9’unun enkaz altından çıkarıldığı bildirildi.
Saldırıların başlamasından bu yana toplam şehit sayısı 52 bin 567’ye, yaralı sayısı ise 118 bin 610’a ulaştı. Özellikle 18 Mart 2025’ten itibaren saldırıların yeniden şiddetlenmesiyle birlikte, 2 bin 459 kişi daha yaşamını yitirdi, 6 bin 569 kişi yaralandı.
Gazze Sağlık Bakanlığı, ağır bombardıman ve insani yardımların engellenmesi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının ciddi şekilde sekteye uğradığını belirtti. Sağlık altyapısının çökme noktasına geldiğini ifade eden Bakanlık, uluslararası topluma "artık sessiz kalmayın" çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamada, “Bu rakamlar, dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bir soykırımın resmi kayıtlarıdır” denildi. Uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.