HABER MERKEZİ _ Sahada direniş karşısında ağır kayıplar veren ve dünya kamuoyunda “soykırımcı işgalci” olarak görülen siyonist rejim, prestijini kurtarmak amacıyla sahte barış girişimlerine başvuruyor.

Kaliforniya’da Şoke Eden Manzara: Domuzlar Mavi Oldu
Kaliforniya’da Şoke Eden Manzara: Domuzlar Mavi Oldu
İçeriği Görüntüle

Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Hamas’ın tamamen silahsızlandırılması, Gazze Şeridi’nin işgal güçlerinin kontrolüne geçmesi, Hamas ve Filistin Yönetimi olmadan İsrail’le “barış içinde yaşayacak” yeni bir otoritenin kurulması gibi şartlar sıralandı. Açıklamada, “Gazze’nin silahsızlandırılması ve yeni bir yönetim organının getirilmesi” ifadeleriyle teslimiyet dayatması yapıldı.

Ancak Hamas, bu şartları kesin bir dille reddederek Filistin topraklarını savunmaya devam edeceklerini açıkladı. Hareket, “Direnişin silahları pazarlık konusu yapılamaz. Filistin halkı asla teslim olmayacaktır.” vurgusunu yaptı.