İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in birçok cephede varoluşsal bir savaş verdiğini ifade etti. Netanyahu, bu zor süreçte ulusal birliği korumanın ve güçleri birleştirmenin önemine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Tepki!

Netanyahu, açıklamasında Benny Gantz'a seslenerek, "Ey Benny, İsrail birçok cephede varoluşsal bir savaş veriyor. Şimdi bu durumu bırakmanın zamanı değil, güçlerini birleştirmenin zamanıdır," dedi. Bu açıklamasıyla Gantz ve diğer liderleri, ulusal güvenliği tehdit eden unsurlara karşı birlik olmaya davet etti.

Netanyahu ayrıca, kapısının her zaman Siyonist partilere açık olduğunu belirterek, "Kapım, düşmanlarımıza karşı zafer kazanmaya ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya hazır her Siyonist partiye açık olacaktır," ifadelerini kullandı. Bu çağrı, özellikle ülkenin mevcut güvenlik tehditleri karşısında siyasi partiler arasında daha geniş bir koalisyon oluşturma çabasını yansıtıyor.

Editör: Masume Masume